Kennisbank: Tools
Database back-up

Wanneer u wijzigingen aan uw catalgus gaat aanbrengen, met name wanneer u dit doet door een CSV bestand te importeren, raden wij u aan om een back-up van uw catalogus te maken.
Hoe u de back-up maakt of terug zet, wordt op deze pagina beschreven.

Houd er rekening mee dat u alleen van de catalogus een back-up kunt maken of terug plaatsen.
Indien er meer terug geplaatst dient te worden, kunt u hier meer informatie hierover vinden.

Maken van de backup:

1. Ga naar Tools > Database back-up.
  2. Klik op "Backup maken" en klik daarna helemaal rechts ook op "Backup maken" ter bevestiging.
    Zodra de backup gemaakt is verschijnt er in het overzicht meteen een nieuwe regel waarin o.a. de datum en tijd staat, van het moment waarop de back-up gemaakt is.
    Dit kan enkele ogenblikken duren.

Terug zetten van een backup:

1. Ga naar Tools > Database back-up.
  2. Selecteer de back-up waarna u wilt terug draaien.
    In de kolom datum staat het moment waarop de backup gemaakt is.
    (De catalogus wordt terug gedraait naar de staat, zoals deze was op het betreffende tijdstip).
  3. Klik op "Herstel". De actie wordt direct uitgevoerd.
  4. Zodra de actie uitgevoerd is, krijgt u in een groene balk bevestigd dat de actie uitgevoerd is.