Kennisbank: Tools
Artikelen importeren/exporteren

Op het moment dat u meerdere artikelen tegelijkertijd wilt importeren of u wilt een export maken van de artikelen die in uw winkel staan dan dient u dat via deze pagina te doen.

Importeren.

Hier kunt een .csv bestand inladen waarin uw nieuwe artikelen staan die toegevoegd moeten worden.
Wij raden aan om eerst een export te maken van uw huidige artikelen in de winkel zodat u kunt zien hoe dit .csv betand is opgebouwd.

Tevens is het belangrijk om deze pagina de juiste optie te kiezen op het moment dat u gaat importeren.

Exporteren.

Hier kunt alle velden aanklikken die u wenst te exporteren.
Op het moment dat u dit wilt gebuiken als voorbeeld zodat deze aangepast kan worden voor een import, dan raden wij aan om de optie bij "Te exporteren" voor compleet te kiezen.

Op het moment dat u alleen bepaalde velden nodig heeft kunt u natuurlijk een selectie maken.
Ook raden wij aan om rekening te houden met verschillende spreadsheet programma's.

Microsoft Excel gaat weer anders om met bijvoorbeeld de prijsvelden dan een programma als OpenOffice.
Het is goed om dit voordat u daadwerkelijk gaat importeren te controleren.

Mocht u hier toch tegen problemen aanlopen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Ook raden wij aan om voor een import een back-up te maken zoals uitgelegd op deze pagina.