Knoppen en buttons aanpassen

Binnen ons systeem is het mogelijk de knoppen naar wens aan te passen.
Dit kunt u per knop instellen die er binnen het systeem gebruikt wordt.

Aan de linkerzijde selecteert u de knop die u wilt aanpassen.
Vervolgens kunt u per tab aan de rechterzijde aangeven wat voor eigenschappen deze knop moet hebben.

Stap 1.

Ruimte
- Dit is de kleur om de tekst heen.
Hoe hoger dit getal hoe meer opvulling er om de tekst heen zal staan waardoor de knop dus groter uit zal pakken.

Voorbeeld:

Ronding
- Hoe hoger het getal, hoe ronder de knop zal worden.

Voorbeeld:

Omlijning

- Dit is de omlijning om de knop zelf.
Hoe hoger dit getal hoe meer de randen opgevuld zullen worden.
De knop zal hierdoor dus ook groter uitpakken.

Voorbeeld:

Stap 2.

Lettertype
- Het lettertype van de tekst die gebruikt wordt voor de knop.

Grootte
- Het aantal punten voor de grootte van het lettertype.
Hoe hoger, hoe groter de tekst.

Dikte

- Tekst eigenschappen zoals dikgedrukt, schuin en normaal.

Stap 3.

Testkleur
- De kleur van de tekst die gebruikt wordt voor de knop.

Schaduwkleur tekst
- Schaduwkleur die achter de tekst zelf getoond wordt.

Kleur omlijning
- Dit is de kleur van de omlijning die u heeft ingesteld bij stap 1.
Als er geen omlijning is ingesteld (als deze op 0 staat) dan zal deze kleur ook niet getoond worden.

Verloop gebruiken?
- Als u deze optie aanvinkt dan kunt u 2 kleuren instellen voor de knop.
Op het moment dat u deze functie aanzet zullen er ook 2 nieuwe opties verschijnen.
Namelijk:

Verloopkleur bovenkant: De bovenste kleur van de knop.
Verloopkleur onderkant: De onderste kleur van de knop.

Voorbeeld:

Achtergrondkleur

- Mocht u verloop gebruiken uit hebben staan dan kunt u hier de enkele kleur van de knop instellen.

Stap 4.

Hiervoor geld eigenlijk hetzelfde als stap 3.
Echter gelden deze kleuren en instellingen enkel als men met de muis over de knop gaat.
Dit zal dan wisselen naar de kleuren die hier ingesteld staan.