Kennisbank: Website uiterlijk
Diavoorstelling hoofdpagina

De diavoorstelling is direct op de hoofdpagina te zien van uw webwinkel.
Deze wordt over het algemeen gebruikt om artikelen uit te lichten of extra informatie te verschaffen.

Stap 1.

Afbeelding uploaden

Sleep uw afbeelding naar dit venster
- Hier kunt u de direct de afbeelding in slepen die u in de diavoorstelling wilt plaatsen.
Of u klikt in het oplichtende vlak als u over dit stuk heen gaat met de muis.

Selecteer afbeelding
- Kies hier tussen de afbeeldingen die u al heeft toegevoegd.
Zodra deze geselecteerd is kunt u de onderstaande opties aanpassen.

Selecteert taal
- Op het moment dat er taalmodules actief zijn in de winkel kunt u hier de instellingen aanpassen voor die taal.
Deze instellingen worden dan aangehouden als de webwinkel bezoeker de webwinkel in de andere taal laat weergeven.

Extra tekst op afbeelding
- Deze extra tekst zal onder de afbeelding zelf getoond worden.
Bijvoorbeeld als u extra uitleg wilt geven over het artikel o.i.d. wat u hier laat weergeven.

Link naar pagina

- Hier kunt u de link aanpassen waar men naar toe verwezen wordt zodra ze op de afbeelding klikken.

Stap 2.

Afbeelding bewerken

Hier kunt u de afbeeldingen bewerken.
Door op het gele bewerk icoon te klikken zullen er een aantal instellingen verschijnen die aangepast kunnen worden voor de afbeelding.
Dit werkt hetzelfde als de laatste 3 punten uit stap 1.

Verder is het rode kruis natuurlijk om de desbetreffende afbeelding te verwijderen.

Stap 3.

Instellingen

Navigatie

Balletjes
- Dit zijn de balletjes zoals linksonder op bovenstaande afbeelding te zien is.
Deze kunnen aangeklikt worden om naar de volgende en vorige afbeelding in de diavoorstelling te gaan.

Kleur balletjes
- Hier kunt u de kleur van deze balletjes aanpassen.

Pijlen

- Dit zijn de pijlen aan de linker en rechterzijde van de diavoorstelling zoals u ook kunt zien op bovestaande afbeelding.
Hiermee kunnen de klanten naar de volgende of vorige afbeelding gaan in de diavoorstelling.

Afbeelding

Breedte
- Hier kunt u de breedte van de diavoorstelling aanpassen.
Op het moment dat u deze kleiner maakt dan standaard staat ingesteld dan zult u hier ook het formaat van uw afbeeldingen op aan moeten passen. Hou voor deze breedte dezelfde breedte als uw afbeeldingen aan en vice versa.

Hoogte
- Hier kunt u de hoogte van de diavoorstelling aanpassen.
Op het moment dat u deze kleiner maakt dan standaard staat ingesteld dan zult u hier ook het formaat van uw afbeeldingen op aan moeten passen. Hou voor deze hoogte dezelfde hoogte als uw afbeeldingen aan en vice versa.

Directie
- Of de afbeelding horizontaal of verticaal verschijnt.

Horizontaal: De afbeelding zal van links naar rechts bewegen als deze overschakeld naar de volgende afbeelding.
Verticaal:
De afbeelding zal van boven naar beneden bewegen als deze overschakeld naar de volgende afbeelding.

Animatie
- Het type animatie wat aangehouden wordt bij het wisselen van afbeelding.

Slide: Zal dus sliden van links naar rechts.
Fade: De afbeelding zal vervagen en naar de volgende afbeelding gaan.

Effect
- Het effect wat aangehouden wordt bij afwisselen van afbeelding.
Dit zijn er teveel om op te sommen, dus hier kunt u het beste even mee experimenteren wat u het best bevalt.

Duratie

- Hoe lang het duurt voordat er van afbeelding gewisseld wordt.

Tekst

Verschijneffect
- Hiervoor geld hetzelfde als het effect bij vorige onderdeel echter dan bij het verschijnen van de tekst.

Verdwijndeffect

- Hiervoor geld hetzelfde als het effect bij vorige onderdeel echter dan bij het verdwijnen van de tekst.