Nieuwe consumentenwet: het aanpassen van uw bestelbutton

U bent als webwinkelier vanaf 13 juni 2014 volgens de nieuwe consumentenwet verplicht om op of bij de bestelknop de consument duidelijk en ondubbelzinning te laten weten op welk moment hij verplicht wordt om de webwinkelier te gaan betalen. Ondubbelzinnig is dus in ieder geval een knop met daarop de tekst ‘Plaats bestelling met betalingsverplichting’.

Voor backoffice versie 9.3 en lager: Neem hiervoor contact met ons op door een ticket aan te maken op support.shoptrader.nl.

Voor backoffice versie 9.4 en hoger: Hieronder leest u hoe u zelf de bestelknop op uw webshop kunt aanpassen naar de nieuwe richtlijnen van de consumentenwet.

1. Ga in de backoffice van uw webwinkel naar 'Tekstmanager' > 'Algemene teksten aanpassen' > 'Algemene knoppen' > 'Afrekenproces knoppen'.

2. Selecteer één van de twee knoppen die u daar ziet staan. Klik op 'wijzig'.

Verander vervolgens de tekst naar 'Plaats bestelling met betalingsverplichting'. U kunt hier ook de tekst aanpassen voor de tekst op de bestelknop van uw buitenlandse talen. Klik op 'update'.

3. Doe dit ook voor de andere knop.

4. Bekijk het resultaat op de bestelpagina aan de voorkant van uw webwinkel.