Feed manager

Let op!: Voordat u de artikelen gaat updaten via de Feedmanager raden wij aan om een back-up te maken.
Dit kunt u doen via 'Tools' > 'Database back-up', hier klikt u op "Backup maken" en vervolgens nogmaals op "Backup maken".

Via 'Tools' > 'Feedmanager' kunt u de feedmanager benaderen.

Vervolgens kunt u hier uw feeds toevoegen of bewerken.

1. Geef hier de naam op die u wilt aanhouden voor de feed.
2. Vul dit veld in als u de feed extern ophaalt en dat deze automatisch elke ochtend uw artikelen gaat updaten.
3.
Als u een enkele feed wilt toevoegen kunt u dat in dit veld doen.
4.
Hier kunt u ja of nee aangeven i.v.m. het verwijderen van artikelen die niet meer in de feed aanwezig zijn.
5.
Zet deze op ja als u de feed heeft ingesteld bij punt 2, vervolgens dient u ons hierover te informeren zodat wij de laatste stap hiervoor uitvoeren.
6.
Hier kunt een percentage over de bedragen die in de feed staan verwerken.
In het geval van een min prijs kunt u een min teken ervoor zetten en er voor kiezen of het dan om aanbiedingsprijzen gaat ja of nee.

7.
Hier kunt u een pad naar de afbeeldingen opgeven, de benaming van de afbeelding zelf wordt aangegeven in de feed.
Indien er een volledige url naar de afbeelding staat in uw feed hoeft u hier niets in te vullen.

8. Vul hier uw gebruikersnaam in als u gebruikt maakt van punt 2 en de feed is beveiligd.
9. Vul hier uw wachtwoord in als u gebruikt maakt van punt 2 en de feed is beveiligd.

Na het toevoegen van de feed krijgt u eerst een voorbeeld van het .csv te zien, dit hoort er ongeveer uit te zien zoals op de volgende afbeelding:

Hierna kunt u kolommen koppelen aan wat er in ons systeem gebruikt wordt.
Zoals bijvoorbeeld op de volgende afbeelding:

De volgende stap is het toevoegen van artikelopties indien u hier gebruik van maakt.
Als voorbeeld heb ik hier gewicht gebruikt, maar normaal gesproken gebruikt u dit bijvoorbeeld voor kleur, maat, etc.
Bij "Naam van artikeloptie" voert u de naam van de optie in, in dit geval gewicht.
Bij "Veld in de feed" selecteert u het veld in de feed de optie bevat/
De optie "Voorraad bijhouden", deze optie kunt u negeren.

Nu kunt u beginnen met het importeren van de artikelen.
Er zal in beeld komen te staan dat u een ogenblik geduld moet hebben.