Kennisbank: Algemene Add-ons
Feed manager

Deze handleiding beschrijft hoe u artikelen kan importeren met behulp van de feedmanager.

1. Let op!: Voordat u de artikelen gaat updaten via de Feedmanager raden wij aan om een back-up te maken.
    Dit kunt u doen via Tools > Database back-up, hier klikt u op "Backup maken" en vervolgens nogmaals op "Backup maken".

2. Ga naar Tools > Feedmanager en klik op "Toevoegen".

3. Vervolgens kunt u hier uw feeds toevoegen of bewerken.

1. Geef hier de naam op die u wilt aanhouden voor de feed. Indien u dit veld leeg laat, zal het systeem dit invullen.
      2. Vul dit veld in als u de feed extern ophaalt en dat deze automatisch elke ochtend uw artikelen gaat updaten.
      3. Als u een enkele feed wilt toevoegen kunt u dat in dit veld doen.
      4. Hier geeft u aan of artikelen die niet meer in de feed aanwezig zijn, verwijderd dienen te worden in uw webshop.
      5. Neem contact op met onze support-afdeling als u de feed automatisch wilt laten importeren.
      6. Indien u een percentage bij de verkoopprijs wilt optellen, geeft u dat hier op.
        Plaats een "-"(min teken) indien het percentage van het bedrag afgetrokken moet worden.
        Vink het vakje eronder aan, indien het de aanbiedingsprijs betreft.
      7. Hier kunt u een pad naar de afbeeldingen opgeven, de benaming van de afbeelding zelf wordt aangegeven in de feed.
        Indien er een volledige url naar de afbeelding staat in uw feed hoeft u hier niets in te vullen.
      8. Vul hier uw gebruikersnaam in als u gebruikt maakt van punt 2 en de feed is beveiligd.
      9. Vul hier uw wachtwoord in als u gebruikt maakt van punt 2 en de feed is beveiligd.

Na het toevoegen van de feed gaat u meteen naar het volgende tabblad, waar u een voorbeeld te zien krijgt van hoe het systeem de .csv bestand ziet.

4. Ga naar het derde tabblad(Csv kollommen koppelen) en koppel de kolomnamen in uw .csv bestand aan wat er in ons systeem gebruikt wordt.
    De meest belangrijke kollomen zijn hieronder met rood omlijnd.
    Er is echter maar 1 veld verplicht om op te geven: namelijk het Artikelnummer.

5. Wanneer u gebruik maakt van artikel opties, stelt u dat in op het volgende tabblad(Artikelopties toevoegen).
    Indien u geen gebruik maakt van artikel opties, kunt u doorgaan naar stap 6.

Bij "Naam van artikeloptie" voert u de naam van de optie in, bijvoorbeeld kleur, maat of gewicht.
    Bij "Veld in de feed" selecteert u het veld in de feed de optie bevat/
    De optie "Voorraad bijhouden", deze optie kunt u negeren.

6. Nu kunt u in het laatste tabblad beginnen met het importeren van de artikelen.
    Er zal in beeld om uw geduld gevraagd worden tot het importeren klaar is.

Wanneer u nu naar uw catalogus gaat, zou u daar de geïmporteerde artikelen moeten kunnen zien.