Facebookshop

In deze handleiding beschrijven wij hoe u de Facebookshop kunt activeren.

Facebook kent profielen en bedrijfspagina's. U dient vanuit uw profiel een bedrijfspagina aan te maken, hier bent u vervolgens automatisch de beheerder van.

Mocht het u op basis van deze handleiding niet lukken dan kunnen wij dit ook voor u instellen.
Voor het instellen hier van rekenen wij eenmalige kosten van 37,50.
Neem hiervoor contact op met de support afdeling via een ticket.

Als u geen Facebook pagina heeft zal deze handleiding niet tot het gewenste resultaat uit komen.

Stap 1.
Log in op Facebook met het account dat u wenst te gebruiken.

Stap 2.
Ga naar https://developers.facebook.com/apps.
Registreer jezelf als developer op deze pagina.
Dit is noodzakelijk voor het toevoegen van de Facebookshop.

Stap 3.
Als eerst klik je op "Mijn toepassingen" en vervolgens op de knop "Add a New App".

Stap 4.
Vul hier de naam in van je App, bijvoorbeeld "Facebookshop".
Vervolgens vul je het e-mailadres in wat bij de domeinnaam/webwinkel hoort.
En als laatste kies je voor "Apps voor pagina's".

Stap 5.
Ga nu naar "Instellingen > Basis" en kies hier voor "Platform toevoegen".

Stap 6.
Kies voor "Website".

Stap 7.
Vul hier de "Website-URL" in van uw webwinkel, bijvoorbeeld http://www.test.nl.

Stap 8.
Klik nog een keer op "Platform toevoegen" en kies nu voor "Tabblad Pagina".

Stap 9.
Vul de gegevens in die gevraagd worden.
Bij "Secure Page tab URL"  vult u het volgende in: https://www.shopunit.nl/facebookshop.php?domein=www.test.nl
Bij "Naam paginatabblad" vult u de naam in die u op uw pagina wilt laten zien. ( bv: Facebookshop ).
Bij "URL voor bewerken van tabblad Pagina" vult u het volgende in: https://www.shopunit.nl/facebookshop.php?domein=www.test.nl

Let op: Vergeet niet om www.test.nl te vervangen voor uw eigen domein.

Stap 10.
Klik op "App Review".
En vink aan dat de App openbaar is.

Stap 11.
Klik op "Dashboard" en noteer uw App-ID.

Stap 12.
Ga naar deze pagina: https://support.shoptrader.nl/facebook-koppeling/
Vult hier uw APP ID in en klik op "link shop".
Vervolgens selecteert u nu de Facebookshop op de Facebookpagina waar u naar doorgestuurd word.

Gefeliciteerd u heeft de Facebookshop gekoppeld!
Vanaf nu is deze duidelijk te zien op uw Facebook profiel.

(10 beoordeling(en))