Mailchimp

Onder 'Configuratie' > 'Configuratie add-ons' > 'Mailchimp' kunt u uw Mailchimp gegevens invoeren.

U dient allereerst uw Mailchimp Api en List ID in te voeren, u kunt deze vinden door binnen Mailchimp te navigeren naar:
'Account (rechtsboven)' > 'Extras' > 'Api Keys', hier drukt u op "Create A Key".

Via 'Lists' > 'Create List' kunt u een lijst aanmaken.

De eerste keer moet u al uw nieuwsbriefleden overzetten naar Mailchimp, dit werkt als volgt:
Shoptrader backoffice: 'Tools' > 'Gegevens exporteren', hier exporteert u de nieuwsbriefleden.

Open dit bestand in bijvoorbeeld MS Excel of Open Office Calc.

Selecteer hierin alles behalve de eerste regel (dit zijn namelijk de kolom namen).

Mailchimp:
1. Druk op "Lists" en druk vervolgens op het pijltje bij uw aangemaakte lijst.

2. Kies hier voor "Import".
3.. Copy/Paste from Excel

4.. Plak de gekopieerde gegevens

5. Import list
6. Geef de kolommen de volgende namen: | Email address | First Name | Last Name | (sla eventuele verdere kolommen over).
Klik vervolgens op "Complete Import".

Vervolgens kunt u via 'Settings' > 'List name and defaults' uw "List ID" achterhalen.

Daarnaast raden wij u aan de Mailchimp Inschrijfbox te activeren via 'Website uiterlijk' > 'Boxen beheren'.