Prijzen aanpassen via Excel

Dit artikel is puur voor het aanpassen van de prijzen via Excel. Voor meer informatie over het importeren en exporteren van artikelen kunt u dit artikel volgen:

Waneer u de prijzen aangepast wilt hebben hoeft u alleen de prijs te exporteren.

Voordat u het Excelbestand opent is het belangrijk dat er bepaalde instellingen in Excel goed staan. Open hiervoor Excel en ga naar de opties. Zorg vervolgens dat het scheidingsteken voor komma's en duizendtallen goed staat.

Als dit goed staat, dan kunt u het Excelbestand openen. Staat dit niet goed, dan worden de prijzen niet goed weergegeven in Excel.

Vervolgens dient u de quotes te verwijderen uit Excel. Kopier eerst het veld zodat er ruimte is aan de link en rechterkant.

Kies vervolgens onder het veld "gegevens" voor de optie "tekst naar kolommen" en volg de wizzard zoals in de afbeelding hieronder.

Nu kunt u de prijzen naar wens aanpassen handmatig of door middel van formules.

Zodra de prijzen zijn aangepast moeten de quotes weer worden toegevoegd. Dit kan door quotes in de velden om de nieuwe prijzen te zetten

Vervolgens kunt u het originele veld samenvoegen door gebruik te maken van de formule zoals in de afbeelding is beschreven

Uiteindelijk trekt u het rechterhoekje van dit veld weer helemaal naar beneden en zijn alle prijzen aangepast.

Zorg ervoor dat u de overige kolommen van de feed verwijdert en dat de feed er weer net zo uit ziet als toen u deze voor het eerst opende maar met de nieuwe prijzen.

Nu kunt u de feed uploaden en zijn uw prijzen aangepast.