Mailbox vol?

Het kan voorkomen dat uw e-mailbox vol raakt waardoor u geen e-mails meer kunt ontvangen.

Meestal heeft dit te maken met een instelling binnen uw mailprogramma (Outlook, LiveMail, AppleMail) waarin staat dat er een kopie van de e-mail voor een onbepaalde tijd bij ons op de server achter moet blijven.

Hieronder vindt u de instellingen per mailclient om dit te wijzigen:

Outlook:

Stap 1: Open Outlook en kies voor ’Extra --> Accountinstellingen’.

Mocht u gebruik maken van Outlook 2010 dan kiest u voor ’Bestand --> Accountinstellingen’.

Bij Outlook 2013 gaat u ook naar ’Bestand --> Accountinstellingen’.

Stap 2: Dubbelklik op uw e-mailaccount onder het tabblad Algemeen.

Stap 3: Klik op "Meer Instellingen".

Stap 4: Open het tabblad "Geavanceerd".

Stap 5: Onderaan in het scherm kunt u een vinkje plaatsen bij ’Een kopie van berichten op de server achterlaten’. Onder deze optie kunt u ook instellen na hoeveel dagen u een bericht van de server kan verwijderen. Als u deze optie inschakelt hoeft u niet via de webmail de berichten te verwijderen. Dit wordt via deze optie automatisch gedaan. Wel is het alsnog mogelijk dat uw account vol loopt. Aangeraden wordt: Verwijderen na 7 dagen.

U klikt op "OK" en daarna op "Volgende" -> "Voltooien".

Windows Live Mail:

Stap 1: Open Windows Live Mail en kies voor "Extra > Accounts".

Stap 2: Selecteer het e-mailaccount waar het om gaat en klik op "Eigenschappen".

Stap 3: Open het tabblad "Geavanceerd".

Stap 4: Onderaan in het scherm kunt u een vinkje plaatsen bij ’Een kopie van berichten op de server achterlaten’. Onder deze optie kunt u ook instellen na hoeveel dagen u een bericht van de server kan verwijderen. Als u deze optie inschakelt hoeft u niet via de webmail de berichten te verwijderen. Dit wordt via deze optie automatisch gedaan. Wel is het alsnog mogelijk dat uw account vol loopt. Aangeraden wordt: Verwijderen na 7 dagen.

U klikt op "OK" en daarna op "Volgende" -> "Voltooien".

Apple Mail:

Stap 1: Open Apple Mail.

Stap 2: Klik op "Mail -> Voorkeuren".

Stap 3: Klik op het tabblad "Accounts" en selecteer uw mailaccount.

Stap 4: Ga naar het tabblad "Geavanceerd".

Stap 5: Onderaan in het scherm kunt u een vinkje plaatsen bij "Verwijder bericht van server na ophalen". Onder deze optie kunt u ook instellen na hoeveel dagen u een bericht van de server kan verwijderen. Als u deze optie inschakelt hoeft u niet via de webmail de berichten te verwijderen. Dit wordt via deze optie automatisch gedaan. Wel is het alsnog mogelijk dat uw account vol loopt. Aangeraden wordt: Verwijderen na 7 dagen.

Stap 6: Sluit vervolgens het venster, wanneer wordt gevraagd om de wijzigingen op te slaan, klik op Opslaan.

Tags: Mail, Mails, Verwijderen, Vol, Mailquota Exceeded