Ingenico instellen
  1. Ga naar https://payment-services.ingenico.com/nl/nl/free-test-account en vraag hier een test account aan door op de knop “Open uw gratis testaccount” te klikken.

2. Klik nu op “Open uw gratis testaccount” op de nieuw geopende pagina.

3. Vul hier alle benodigde gegevens in en klik op “Registeren”.

4. Na het voltooien van de registeren is het mogelijk om hier in te loggen https://secure.ogone.com/Ncol/Test/BackOffice/login/

5. Nadat u bent ingelogd kunt u hier de instellingen terugvinden van Ingenico. Klik om te beginnen op “Your payment methodes” om te kiezen welke betaalmethoden u wilt aanbieden via de koppeling van Ingenico.

Ga naar de tab “Choose new payment methods” en activeer hier de betaalmethoden die u wilt gebruiken.

6. Nadat de betaalmethoden zijn aangevraagd/geactiveerd moet u de technische instellingen aanpassen. Ga hiervoor om te beginnen naar “Technical information > Global security parameters” pas hier “Hash algorithm” aan naar “SHA-256”.

Ga vervolgens naar de tab “Data and origin verification” en vul hier bij de bovenste en onderste “SHA-IN pass phrase” een combinatie van een aantal letters en cijfers in (dit mag naar eigen wens en minimaal 16 tekens) en noteer deze gegevens, dit is straks nodig om het in de webshop in te stellen.

Ga nu de tab “Transaction feedback” en vul bij Accepturl, Declineurl, Exceptionurl en Cancelurl de volgende url in: http://www.UWDOMEINNAAM.BE/checkout_succes.php in.

Hierna dient u nog onderaan op deze pagina bij “SHA-OUT pass phrase” net zoals bij het instellen van de “SHA-IN pass phrase” een combinatie van letters en cijfers in. Schrijf deze ook op, want dit is ook nodig voor het instellen in de webshop.

7. Ga nu naar de backoffice van de webshop via http://www.UWDOMEINNAAM.BE/bernini en vervolgens naar “Configuratie > Configuratie add-ons > Betaalmodule Ogone” en klik op “Instellen”.

8. Vul hier de volgende gegevens in.

a. Betaal modules: Laat deze allemaal geselcteerd staan, dit maakt namelijk niet uit.
    b. PSPID: Dit is de accountnaam waarmee u inlogd in Ingenico.
    c. Security parameters: Stel dit in op SHA-256 als dit ook zo in de Ingenico account staat ingesteld.
    d. SHA-IN Signature: Vul hier de SHA-IN pass phrase in die u heeft ingesteld bij stap 6.
    e. SHA-OUT Signature: Vul hier de SHA-OUT pass phrase in die u heeft ingesteld bij stap 6.
    f. URL van het betaal platform: Dit staat standaard goed, zodra de de account omgezet is naar een productie account dient u de tekst “test” in de url aan te passen naar “prod”.

Vervolgens klikt u op “Installeren”.

9. Nu moeten deze betaalmethodes gekoppeld worden aan de verzendmethodes. Dit doet u daar naar “Modules > Verzendmodules” te gaan, hier klikt u op de verzendmethode waaraan u de betaalmethode wilt koppelen en vervolgens kunt u rechts onderaan de betaalmethodes koppelen.

10. Doe nu een testbestelling in de winkel om te kijken of alles werkt. Mocht u op een pagina komen waar een fout getoond word. Dan kunt u de fout nalezen in de Ingenico omgeving via “Error logs”. Met de foutmelding die hier staat kunt u bij Ingenico navragen wat hier precies aan de hand is.

11. Zodra dit allemaal in orde is en u wilt overstappen naar een productieaccount dan kunt u dit aangeven in de Ingenico omgeving op de hoofdpagina door op "Transfer your test account into production" te klikken op de hoofdpagina.

12. Zodra de account is omgezet naar een productie account past u vervolgens in de backoffice bij "Configuratie > Configuratie add-ons > Ogone" bij "URL van het betaal platform" deze link in: https://secure.ogone.com/ncol/prod/orderstandard.asp

Vanaf nu kunt u de productieaccount gebruiken.