Transip E-mail instellen in Outlook (IMAP)

Deze handleiding beschrijft hoe een TransIP e-mail account in Outlook ingesteld kan worden.

1. Klik in het menu op "Bestand.

2. Klik bij "Accountinstellingen" op het driehoekje en vervolgens op de knop die uitklapt.

3. Klik op "nieuw".

4. Selecteer “Handmatige instelling of extra servertypen” en klik op "Volgende".

5. Selecteer “POP of IMAP” en klik op "Volgende".

6. Vul de volgende gegevens in en klik daarna op “Meer instellingen …”.
    1)            Uw naam of de naam van uw afdeling.
    2)            Het volledig e-mail adres die u in wilt stellen.
    3)            IMAP (Ga naar stap 6 van deze handleiding als u POP3 wilt gebruiken).
    4)            “imap.transip.email”
    5)            “smtp.transip.email”
    6)            Het volledig e-mail adres die u in wilt stellen. (Hetzelfde als bij de 2e veld.)
    7)            Het wachtwoord dat u van ons heeft doorgekregen.

7. Ga naar het tabblad “Server voor uitgaande mail” en zet het vinkje aan bij “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist".

8. Ga naar het tabblad “Geavanceerd” en pas velden als volgt aan:
        1.    Inkomende e-mail: 993
        2.    Gebruik … verbinding: SSL
        3.    Uitgaande e-mail: 465
        4.    Gebruik … verbinding: SSL

9. Klik op "OK" en daarna op "Volgende" om de instellingen op te slaan.