Shoptrader Email 2.0 instellen in Outlook (POP3)

Deze handleiding beschrijft hoe een Shoptrader 2.0 e-mail account in Outlook ingesteld kan worden.

1. Klik in het menu op Bestand.

2. Klik bij Account instellingen op het driehoekje en vervolgens op de knop die uitklapt.

3. Klik op nieuw.

4. Selecteer “Handmatige instelling of extra servertypen” en klik op volgende.

5. Selecteer “POP of IMAP” en klik op volgende.

6. Vul de volgende gegevens in en klik daarna op “Meer instellingen …”.
    1)            Uw naam of de naam van uw afdeling.
    2)            Het volledig e-mail adres die u in wilt stellen.
    3)            POP3 (Ga naar stap 6 van deze handleiding als u IMAP wilt gebruiken).
    4)            “shoptrader.email”
    5)            “shoptrader.email”
    6)            Het volledig e-mail adres die u in wilt stellen. (Hetzelfde als bij de 2e veld.)
    7)            Het wachtwoord dat u van ons heeft doorgekregen.

7. Ga naar het tabblad “Server voor uitgaande mail” en zet het vinkje aan bij “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist”.

8. Ga naar het tabblad “Geavanceerd” en pas velden als volgt aan:
        1)    Inkomende e-mail: 110
        2)    Uitgaande e-mail: 25
        3)    Kopie van berichten op de server verwijderen na: 7 dagen.
        (Extra info: Wij adviseren u om een kopie van de berichten niet langer dan 7 dagen op de server te laten staan, om te voorkomen dat uw mailbox de maximale hoeveelheid overschrijft.
        Indien u een grotere mailbox nodig heeft, kunt u hiervoor een ticket aanmaken of e-mailen naar vragen@shoptrader.nl)

9. Klik op OK en daarna op Volgende om de instellingen op te slaan.