May
2
Geplaatst door Jasper - Shoptrader aan 02 May 2016 09:21 AM

In verband met wijzigingen die doorgevoerd gaan worden bij Marktplaats delen wij hierbij het bericht van Marktplaats met betrekking tot deze wijziging.

In de vroege ochtend van dinsdag 3 mei zullen wij de minimale klikprijs (cpc) op Admarkt in een aantal categoriën aanpassen. De minimale cpc in deze categorieën zal tussen de € 0.02 en € 0.04 gaan variëren, afhankelijk van de rubriek.

Wanneer vindt de aanpassing plaats?

Deze wijziging zal in de nacht van 2 op 3 mei in gang worden gezet en naar verwachting in de middag van dinsdag 3 mei zijn afgerond.

Wat gebeurt er tijdens de invoering?

Tijdens de invoering zullen actieve advertenties met een cpc die lager is dan de nieuwe minimale cpc automatisch worden gepauzeerd. Als een adverteerder de cpc aanpast naar de nieuwe minimale cpc, zullen de betreffende advertenties weer worden gevalideerd en vertoond.

Wat gebeurt er na de invoering?

Wanneer na de invoering van de minimale cpc een advertentie met een te lage cpc wordt geplaatst (‘create ad’) of gewijzigd (‘update ad’) via de feed of API, zal de betreffende advertentie niet worden gevalideerd en zal de plaatsing of wijziging niet worden uitgevoerd.

Implementatie

Wij adviseren je om de minimale cpc te vermelden wanneer door de gebruiker een categorie wordt geselecteerd, en de mogelijkheid tot het invoeren van een te lage cpc te blokkeren.

Communicatie

Wij zullen Admarkt-adverteerders die nu actieve advertenties in de betreffende categorieën hebben, per e-mail informeren over de wijziging van de minimale cpc tarieven. Je kunt als partner, afhankelijk van de interactiemogelijkheden met de adverteerder, bijvoorbeeld:

• een mededeling/notificatie verzenden aan de betreffende gebruikers;

• een notificatie/advies weergeven bij selectie van één van de betreffende categorieën;

• validatieregels toevoegen bij de controle van door adverteerders aangeleverde data.

Heb je vragen?

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Marktplaats.